Η κοινότητα του greenschool

Greenschool και περιβάλλον

Το όνομα της κοινότητας δόθηκε από την αγάπη μας για το περιβάλλον. Το περιβάλλον έχει άμεση σχέση για την ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία.

Το Παιδί νιώθει ότι είναι στη δική του ευθύνη η φροντίδα του περιβάλλοντος έχοντας στην καθημερινή του ζωή δραστηριότητες που το βοηθούν να μάθει πώς να το φροντίσει και ταυτόχρονα η ίδια η συμπεριφορά των ενηλίκων. Φροντίζουμε να ενημερώνουμε τα Παιδιά για τα φρέσκα προιόντα που αγοράζουμε καθημερινά, τον τρόπο καλλιέργειας τους. Χρησιμοποιούμε προιόντα που δεν αφήνουν οικολογικό αποτύπωμα για κάθε μας δραστηριότητα. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά υλικά (υφάσματα και έπιπλα, είδη καθαριότητας). Σε όλους τους χρωματισμούς της κοινότητας χρησιμοποιήσαμε οικολογικά χρώματα και γενικά πράσινα υλικά όπου ήταν δυνατόν.

Αναλαμβάνουμε δράσεις με κεντρικό στόχο τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μας στο περιβάλλον, με αφετηρία τις καθημερινές πρακτικές που εφαρμόζουμε στο χώρο εργασίας μας, στη βάση του τρίπτυχου «επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας». Πιο συγκεκριμένα, έχουμε πραγματοποιήσει τις εξής ενέργειες:

  • Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης χαρτιού
  • Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης αλουμινίου και πλαστικού
  • Εξοικονόμηση χαρτιού μέσω της προεγκατεστημένης δυνατότητας εκτύπωσης διπλής όψης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • Ηλεκτρονική διάθεση των εγγράφων μισθοδοσίας για όλους τους εργαζόμενους αντί της διανομής τους σε έντυπη μορφή
  • Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης μπαταριών οικιακής χρήσης

Συμβουλές για καλύτερη ζωή

Όλοι μας μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον, αλλάζοντας λίγο τις καθημερινές μας συνήθειες. Δείτε παρακάτω ορισμένες μικρές συμβουλές με μεγάλη σημασία.

Ανακύκλωση
Εξοικονόμηση ενέργειας
Εξοικονόμηση νερού
Καθαρό περιβάλλον
Πράσινο παντού
Οικολογικές μετακινήσεις